maanantai 1. elokuuta 2011

Inspiraatiota toiseen korsettiin

Niin se kesä vain melkein meni jo menojaan, enkä ole ehtinyt/jaksanut/tehnyt mitään tännekään. Kolme ja puoli kuukautta vietin työharjoittelussa Seppälällä suunnittelijan assistenttina. Harjoittelujakso oli aivan mahtava: tutustuin ihaniin uusiin ihmisiin, sain tehdä monipuolisesti kaikkea ja ennen kaikkea opin paljon uutta alasta. Nyt on enää opinnäytetyön tekeminen ja muutama kurssi jäljellä; syksyllä valmistun vestonomiksi. Olisi kyllä jo aikakin päästä pois tuosta opinahjosta ja työelämään.

Asiasta aiheeseen: kehitteillä on siis toinen korsettini itselleni. Varsinaista kakkossijaahan pitää hääpuku. Olen todella innostunut 1800-luvun lopun korseteista tällä hetkellä ja tämä seuraava yritys tulee juurikin viktoriaanisen ajan hengessä.

Löysin googlailtuani aivan mahtavan sivuston, joka on pullollaan mitä erikoisimpia ja upeimpia korsetteja. http://ateliersylphecorsets.deviantart.com/. Edellisen ja euraavan kuvat olen napannut ko. sivustolta.


Tätä herkkupalaa ei tarvitse esitellä. Ainoa asia mitä tässä vierastan on tuo lusikkaplansetti. Itse aion laittaa aivan tavallisen plansetin.

Tämä kuva inspiroi mitä eniten (ehkä siksi, että rakenne on helposti havaittavissa korosteluukujien ansioista). Itselleni kaavoittama versio on hyvin samankaltainen: etupuolella KE:n molemmin puolin on tiheässä luita, ja rinnan muotoa on pyritty korostamaan erityisesti. Mallin pitäisi myös kohottaa povea litistämättä juutikaan.

Viimeinen kuva näyttää myös paljon sellaiselta, johon pyrin. Materiaalina on silkki ja vuosi noin 1880. Tästä onkin hyvä jatkaa itse kaavoihin tulevissa postauksissa. Aion tehdä myös proton, nähdäkseni miten etuosa tulee toimimaan. Deadlinena tälle projektille on elokuun loppu, jolloin asiakkaani menee naimisiin. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti