torstai 19. toukokuuta 2011

Hääpuvun loppumetrit

Taas on vierähtänyt aivan liian pitkä aika edellisestä postauksesta. Kaikkea on ehtinyt tapahtua tässä parin kuukauden aikana: olen nyt ollut viimeisessä työharjoittelussani Seppälällä suunnitteluassarina viimeiset viisi viikkoa ja viimeisen kahden viikon aikana tehnyt vihdoin valmiiksi THE HÄÄPUVUN. Tänään siis kiinnitin viimeiset napit ja ompelin koristeluun viimeiset pistot. Urakka oli valtava, mutta kaiken sen työn arvoinen. Mutta nyt palataanpa pikkiriikkisen vielä alkukevääseen ja siihen, kun vasta kiinnittelin pitsiä korsetin päälle.





Pitsi on vielä lähestulkoon kokonaisena palana tässä vaiheessa, ja vasta nuppineulilla kiinni korsetissa. Asetteluun ja kohdistamiseen kului mukavat muutama tunti, mutta homma oli todella mielekästä. Seuraavaksi leikkasin pitsin halterneckiin sopivaksi suoraan nuken päällä. Pyrin mukailemaan pitsin kuviointia ja välttämään sen leikkaamista. Tämän jälkeen yläosa alkoi näyttää tältä:





Muoto pitsille on tehty pienillä kuviontiin upotetuilla muotolaskoksilla, joita on useita. Tyhjiä aukkoja on täytetty erillisillä pitsinpaloilla. Kaiken ompelin käsin sormet kirjaimellisesti verillä. Koneella työ olisi ollut mahdotonta tehdä. Tässä lopuksi vielä kuvaa tyllialustameesta.

Tässä kuvassa muodostuu kirjailu laahukseen. Myös tämä koristelu on em. pitsistä leikatuista paloista sommiteltu ja käsin kiinni ommeltu. Pelkästään tämän tekemiseen meni n. 30 tuntia.

Kuvioinnin lopullinen muoto hahmottui vasta itse ompeluprosessin aikana, kun siirtelin paloja paremmin työn edetessä.

Näihin tunnelmiin päättyi viimeisin asiakastapaaminen ja ensi maanantaina tuleva morsmaikku ajaa Tikkurilasta kotiin hääpukunsa kanssa:) Maanantaina raahaan töihin mukaan järjestelmäkameran ja nappaan viimeiset kuvat valmiista työstä! Näihin hetkiin, näihin tunnelmiin!

2 kommenttia:

  1. Puku näyttää oikein hyvältä ja asiakas varmasti tyytyväinen. Todellinen taidonnäyte tuo pitsin ompelu, sitä ei ihan jokainen ompelija hallitse.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Huomenna nään sen todellisuudessa asiakkaan päällä ja saan laitettua kunnon kuvan tännekin:)

    VastaaPoista