keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Materiaalihankintoja

Kävin tänään vierailemassa Villisilkissä juhlavaatekurssin puitteissa. Pienehkö putiikki täynnä mitä ihanimpia kankaita villoista silkkiin ja pitsiin. Metrihinnat olivatkin sitten kaikkea muuta kuin ihania... paikan kallein kangaspakka oli kepeät n. 800€/metri:D Ei ehkä opiskelijabudjetille sopivaa. Kangaskauppahan sijaitsee Yrjönkadulla Kolmikulmassa Helsingissä. Paikanpäälle on kävelymatka esim. Forumista tai Rautatientorilta (n. 800 metriä). Jos korkkarit ja mukulakivi ei tunnu mukavalta yhdistelmältä, voi silkkejä mennä hypistelemään myös kätevästi 10 tai 9 ratikalla.

Ihanista kalliista kankaista innostuneena lähdin Allun kanssa hypistelemään Eurokankaaseen:D Kovaan ääneen totesimme sieltä löytyvän aivan samanlaisia materiaaleja, kuin edellisestä murto-osahinnalla. Tässä kohtaa on otettava huomioon, että Villisilkin kankaat ovat extralaadukasta SILKKIÄ ja Eurokankaassa satiinit yms. useimmiten polyesteriä. Hauskaa kuitenkin oli:)

Sitten ihan oikeaan asiaan; Eurokankaasta mukaan tarttui 50cm x 150cm pala jämäkkää valkoista puuvillaa tulevaan korsettiini. Keskustelin aiheesta korsettiguruni kanssa, ja kiitos hänen olen taas astetta valaistuneempi! Puuvillasta tulee siis "vuori", kuitenkaan olematta varsinainen vuori, sillä korsetissahan ei sellaista käytetä. Tämä "vuori" ommellaan miehustamateriaaliin kiinni ja siihen myös kiinnitetään luut. Tästä pääsemmekin toisean ostokseeni, joka on eräänlaista tukevaa kanttinauhaa luukujille. Nauha löytyi pitkän etsinnän jälkeen Elna-kaupasta Asematunnelista. Ohessa kuva materiaaleista (ps. saa nauraa:D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti