keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Villakangastakki talveksi

Olen tehnyt itse talvitakkini yläasteelta lähtien; saa varmasti uniikin vaatteen ja voi käyttää juuri niitä materiaalija, joista eniten pitää. Muutamaa lukuunottamatta olen käyttänyt kaikki tekemäni takit kirjaimellisesti puhki. Viimeisin villakangastakkini on reilut kolme vuotta vanha ja tullut tiensä päähän: vuori on kulunut puhki ja itse villakangas nuhjaantunut eikä oikein enää pysy muodossaan. Siinä tarpeeksi syytä tehdä uusi:P

Mallia olen pyöritellyt mielessäni jo kuukausia, mutta vasta tällä viikolla sain sen paperille. Takeissa pidän erityisesti slaavilaisuudesta, joten sitä löytyy tästäkin työstä. Mitä kauluksiin tulee, herrainkaulus on ehdoton suosikkini, ja sen kaavoitin tähänkin takkiin. Valtterista tein takkiino varsinaisen löydön vain muutamalla eurolla; muhkean irrotettavan turkiskauluksen! Siitä kuvia myöhemmin.

Kaavana käytin tällä kertaa koulun koneelta tulostettua varastosuuruunkaavaa kokoa 36, josta kuisittelin varsinaisen mallin. Kaava toimi todella hyvin. Tein proton kauluksesta ja myös sen kaavoitus onnistui yli odotusteni.


Kaavat tulostettuna koneelta


Leikkaa ja liimaa! Liimasin kaavat kuosittelua varten makulatuuripaperille


Helmaa on pidennetty halutun pituiseksi (vähän polvea alemmas)


Takin muoto alkaa hahmottua (mm. prinsessaleikkaus ja leikkaus vyötäröllä)

Kaulus ja helman kellotus





Kahden kappaleen hiha; hihansuuta levennetty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti