perjantai 22. lokakuuta 2010

Takkiprojekti etenee

Takki on siis tämän viikon aikana edennyt suunnitteluasteelta 1/3 valmiiksi. Käytännössä tarkoittaa, että miehusta on LÄHES valmis. Eilinen päivä meni ommellessa ja ratkoessa ja taas ommelessa ja purkaessa... Pääsis niiin paljon helpommalla, jos ajattelisi enemmän ja tekisi vähemmän:P Aina sama ongelma näidän kanssa: liikaa intoa.

Materiaaleista hieman; yskityiskohtia lukuunottamatta kangas on villasekoitetta, olikohan nyt suhteella 85% villaa ja 15% viskoosia..? Kutittaa paljasta ihoa, mutta sepä ei tässä tilanteessa haittaa. Hintaa kankaalle kertyi n. 17e (muistaakseni) per metri ja ostospaikkana toimi tuttu(ja turvallinen) Eurokangas. Tässä lähikuvaa


Seuraavassa kangas on leikkuuvaiheessa, osa kiinni neuloilla, osa jo leikattu. En siis ole leikannut vielä muuta kuin miehustakankaan. Vuori ja vatiini (takin sisään tuleva vanumainen lämmikemateriaali) odotavat vuoroaan ensi viikkoon.


Muutaman tunnin ja MONEN kirosanan jälkeen kangastakasasta alkaa muodostua jo jotain vaatteen näköistä. Ennen ompelemista kiinnitin tukikankaat alavaraan, kaarrokkeisiin, kaulukseen ja hihan pyöriölle liimakangasprässillä (liekö oikea nimi sille vempeleelle:P). Kyseinen kone on tavallista silitysrautaa 1) nopeampi 2) kätevämpi 3) ammattimaisempi 4) pysyy paremmin. Aparaatti löytyy koulun ompelustudiosta, ei siis omasta 30 neliön lukaalistani.



Lopuksi vielä kuvaa turkiskauluksesta, jonka kiinnitän kaulukseen jahka takki tulee valmiiksi. Sitä odotellessa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti