sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Herrrkullinen viikonloppu

Olen varmaan jättänyt mainitsematta kuinka paljon rakastan ruokaa ja sen tekemistä:D Ruoanlaitto kilpailee usein vaateintoni kanssa, ja käytännössä voittaa joka kerta. Hella käy siis kuumana joka päivä; valmistan pävitiääin vähintään yhden lämpimän aterian itselleni ja avomiehelle. Keittiössä syntyy kaikkea perus nakkikastikkeesta juustokakkuihin. Kulinaristi on kulinaristi, ja ruoka on yksi asia mistä en tingi tiukassa opiskelijabudjetissakaan:P Minua ei saisi elämään nuudelilla ja hernekeitolla vaikka aseeella uhattaisiin.

Eilen (lauantaina) krapuloissani mieleeni hiipi ihanan pesto-parmesaanikanan aromi, ja sitähän oli sitten pakko saada. Lisäksi kanalle tein ranskalaisia (kuorineen oikeista perunoista) ja valkosipulimajoneesia (kiitos Inkalle tästä!). Jälkkäriosiossa sorruin pussimousseen ehhehehhee.... Ei ollut hyvää:P Tässä itse repeptit:

Pesto-Parmesaanikana

450 g broilerin rintafilettä naturel
parmesaanilastuja maun mukaan
vihreää pestoa maun mukaan

Leikkaa rintafileisiin viillot ja lisää pesto broilerin päälle. Ripottele vielä pinnalle parmesaania ja paista uunissa n. 45 min (kunnes ovat kypsiä) 200 asteessa.

Maalaisranskalaiset

5-6 perunaa
n. 2 rkl oliiviöljyä
n. 1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
grillimaustetta kaikkia maun mukaan

Älä kuori perunoita, vaan pese hyvin. Viipaloi perunat tikuiksi. Lisää joukkoon öljy, balsamico ja mausteet. Paista uunissa n. 30 min, kunnes perunat ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

Valkosipulimajoneesi

2 munankeltuaista
1,5-2 dl rypsiöljyä
sinappia
valkopippuria
suolaa
n. 1 rkl viinietikkaa
5 valkosipulinkynttä

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset rikki ja lisää etikka, sinappi, pippuri ja suola. Lisää öljyä pikkuhiljaa ja vatkaa samalla käsin. Lisää öljyä kunnes koostumus on sopivan majoneesimainen. Purista valkosipulinkynnet joukkoon ja sekoita.


Tein itse majoneesi ensimmäistä kertaa, mutta täytyy myöntää, että siitä tuli aivan törkeä hyvää. Valkosipulia saa tietenkin laittaa vähemmän, miten ikinä oman maun mukaan haluaa. Itse rakastan sitä ja tungen sitä joka ikiseen ruokaan, mitä teen:D

Sunnuntaina päädyin tekemään kestosuosikki tonnikalalasagnea. Löysin tämän reseptin alun perin Hellapoliisin sivuilta Googlen kautta. Jätin jotain pois ja lisäsin toista, jotta sain siitä mieluiseni. Ja se on niiin hyvää!

Tonnikalalasagne

1 ptk lasagnelevyjä (Lidl)
1 prk tomaattimurskaa
130 g tomaattipyreetä
5 valkosipulinkynttä
2 rkl pestoa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
4 dl maitoa
1 prk juustokastiketta (tacodippi Lidl)
juustoraastetta (parmesaania)
2 prk tonnikalapaloja vedessä
oreganoa
suolaa
sokeria
mustapippuria
valkopippuria
(vettä)

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää tonnikalat, pesto, tomaattimurska, ja -pyree ja mausteet. Tarkista maku. Lisää vettä, jos tarpeen.
Kuumenna maito kattilassa ja lisää juustokastike. Lado tomaattikastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjö vuoren perään. Aloita tomaattikastikkeella ja lopeta juustokastikkeella. Raasta pinnalle (ja väliin) juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min, tai kunnes lasagne on kypsää (pasta kypsynyt).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti