perjantai 18. helmikuuta 2011

The Wedding corset's final patterns

Monen sovitusproton jälkeen korsetti sai lopullisen muotonsa. Tähän päästäkseni piti kyllä viilata ja höylätä oikein urakalla. On se jännä miten tulee omalle työlleen niin itsekriittiseksi; aina jossain vaiheessa perfektionisti alkaa kurkkia niskan takaa. Mutta se kannatti: korsetti istuu hyvin, näyttää hyvältä ja olen työni jälkeen tyytyväinen.

Uusimmat muutokset näkyvät kaavoissa hieman tummemmalla punaisella. Etukappaleella muutoksia on tullut oikeanpuoleisen muotosauman (1. sauma sivusaumasta keskelle) yläreunaan, jossa oli aivan liikaa tilaa, mikä aiheutti ikävää pussitusta. Sieltä on napsaistu pois noin 1 cm verran. Entinen linja näkyykin kuvassa vaaleanpunaisena. Poistoja tuli myös pääntielle, jota on suljettu hieman lisää (muutama milli). Myös niskalenkki on vihdoin päässyt tähän kuvaan.

Lopullisiin leikkuukaavoihin piirsin saumanvarat valmiiksi (asia, mitä en ikinä tee). Koska itse puvun mieshustakangas saattaisi käyttäytyä erilailla, kuin protokangas, laitoin saumoihin varmuuden vuoksi reilusti työvaraa. Sivusaumoissa on 3 cm, muissa muotosaumoissa 2 cm ja ala- sekä yläreunoissa 1 cm. Helmaan ja yläreunaan tulisi kuitenkin satiinivinonauha, joten yli sentin saumanvarat olisivat turhat (ne joutuisi leikkaamaan pois nauhan kiinnitysvaiheessa).

Seuraavassa on muutama kuva tyllialustameen edistymisestä. Tässä vaiheessa alushame näyttää vielä kovin pineltä verrattuna siihen mitä siitä lopulta tuli (kuvia aiheesta myöhemmin). Tylliä hameeseen siis kului yli 20 metriä. Siitä voi kukin itse päätellä millainen työ sen rypyttämisessä oli! Homma sujuisi itseasiassa aika kivuttomasti, ellei rypytyslanka katkeilisi vähän väliä ja raastaisi hermoja. Kaiken lisäksi minulla oli tikit oikeassa kädessä, jotka mukavasti tarttuivat tylliin:P Ällöttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti