perjantai 8. huhtikuuta 2011

Design maniac

Helsingin keskustan Eurokankaassa palalaarissa oli lojunut aivan ihana sykähdyttävän värinen pala satiinia. Tuo fuksianpunainen oli siis saatava ja kävin siitä hipelöimässä ties kuinka monena päivänä. Kaikki kylmät sinipunaiset värisävyt ovat lemppareitani. Viime maanantaina meillä oli vattetushistorian luento koulussa aiheena haute couture ja siitä inspiroituneena päätin muotoilla toisen mekon. Painelin saman tien kangaskauppaan ja ostin tuon satiinin, mustaa sifonkia ja mustaa satiinia.

Tiistaina mekko alkoi muotoutua tähän tapaan:

Aloitin muotoilemalla oikean puolen mustalla elastaania sisältävällä satiinilla. Apuna käytin nuppineuloja ja harsimista. Musta osa on vain toispuoleinen, sillä punainen satiii peittää miehustan vasemman puolen. Fuksialla satiinilla lähdin hakemaan vedoksia olkapäältä alkaen ja kiinnitin sen oikeaan sivuun mustan satiinin ylitse. Taakse tuli laskeutuva kerroksikas liehuke.

Miehustan jälkeen keskityin helmaan. Aloitin oikeasta sivusaumasta (paitsi, että helmassa ei ole oikeaa sivusaumaa:P) ja lähdin tekemään erikokoisia laskoksia. Leikkasin samalla kangasta etenemisen tahtiin. Monesti vaatetta muotoillessa ei millään uskaltaisi leikata, mutta uskokaa huviksenne, ilman sitä ei pääse mihinkään! Sakset vain rohkeasti käteen. Halusin helmasta epäsymmetrisen ja rikotun, joten nostelin ja laskin kangasta muotoilun mukaan.

Kun satiinihelma oli paikoillaan ja harsittu, pääsin sifonkin kimppuun. Ideana oli, että sifonki olisi paljon lyhyempi, kuin alimmainen helma. Käytin tähän samaa tekniikkaa. Lopuksi harsin myös sifongin. Kuitenkin siten, ettei se oli päältä kiinni miehustassa (jotta voin ommella sen myöhemmin koneella), tai mallinukessa. Koska tämä vaate ei jousta, se vaatii vetoketjun sivuun, toisin kuin aikaisemmin muotoilemani violetti mekko. Tämä projekti ei siis ole vielä valmis, vaan odottaa ompelukoneen kosketusta. Siitä mahdollisesti lisää ensi viikolla...?;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti