keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Tirehtööritakin uusi tuleminen

Lupasin edellisessä laittaa kaava-asiaa boleron tekemisestä ja tässä sitä tulee:


Eli pohjalla on jälleen kerran oma peruskaavani, josta hyvin yksinkertaisesti kuosittelemalla on saatu tämä malli aikaiseksi. Etumuotolaskokset on "hävitetty" prinsessaleikkaukseen. Rakastan prinsessaleikkauksia, sillä niillä saa aikaan vartalon muodon todella kauniisti, ja tietenkin ne ovat ultranaisellisia. Takapuolella on tehty sama temppu. Selässä on vähemmän muotoa (sattuneesta syystä), joten täytyy olla tarkkana sauman kanssa, ettei se ala pussittaa.

Hihaan tein muutoksia vain pyöriölle, johon halusin lisää korkeutta ja reilusti rypytysvaraa. Nostin pyöriön korkeutta yli (?) viisi senttiä ja avasin kaavan aukileikkauksilla lisää tilaa rypytykselle. Tällä mallilla hihasta ei kuitenkaan saa lampaanlapa-hihana tunnettua muhkeaa mallia, vaan siron naisellisen.


Raidalliset kankaat ovat täydellisiä erilaisten efektien tekemiseen kankaan leikkuusuuntaa muuntelemalla. Yllä muutama kuva leikkausvaiheesta ja miten etu- ja takasivukappaleet on leikattu vinoon langansuuntaan. Erisuuntaan leikatut sivupalat tekevät boleroon hauskan yksityiskohdan mallin ollessa yksinkertainen.


Tämä keltainen kappale on hieman väljempi, kuin aikaisemmin teäkemäni puna-sininen. Väljyyden lisääminen oli hyvä ratkaisu, sillä puna-sininen bolero on hyvin tiukka ja myös kankaan ollessa jäykkää liikkuminen menee vähän hankalaksi:P Vaikka keltaisessakin kangas on jäykkää, antaa lisätila mukavaa toimintavaraa. Tämä vaatekappale ei ole hinnallakaan pilattu, sillä materiaalien kokonaiskustannukseksi tuli noin 5 euroa:P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti