tiistai 21. joulukuuta 2010

THE Ultimate project: hääpuku

Tästä projektista on ollut puhetta enemmän ja vähemmän ja nyt alan avaamaan sen kulkua täällä. Projektin ideointi lähti alkuun jo viime kesänä edellisessä kesätyöpaikassani, kun selvisi, että yksi työkavereistani oli menossa naimisiin ensi kesänä, ja että olin viittä vaille valmis vaatetusalan ammattilainen. Puvun suunnittelu alkoi saman tien, mutta kunnolla vauhtiin se pääsi vasta loka-marraskuussa juhlavaatekurssin alkamisen myötä. Onnistuin kaappaamaan työstä itselleni tarvittavat puuttuvat projektipisteet varsinaisten kurssipisteiden lisäksi hahaa!

Nyt siis itse puvusta. Valitettavasti olen hukannut alkuperäiset luonnokset, joten ennen varsinaisia esityskuvia saatte tyytyä kirjalliseen kuvailuun:) Kyseessä on siis kaksiosainen puku, jonka alaosa on leveä, melko A-linjainen hame erivärisellä laahuksella, joka koristellaan helmi- ja paljettikirjailulla. Yläosa on korsetti, johon tulee halterneck-pääntie ja helmikirjailtu pitsi päälle. Päävärinä on luonnonvalkoinen. Pitsi on hieman kellertävämpää ja laahus violetti.

Luonnoksien, taustatutkimuksen ja mittojen ottamisen jälkeen pääsin piirtämään peruskaavaa. Piirsin peruskaavan hyvin pienillä väljyyksillä, sillä korsettiin oli tulossa poistoja kuitenkin. Peruskaavaan tuli taakse kaksi muotolaskosta. Eteen tulee aina yksi. Takamuotolaskosten määrä riippuu selän kaarevuudesta, eli toisin sanoen notkoselkäisille tulee lähes poikkeuksessa kaksi ja "suora"selkäisille yksi.



Peruskaavasta tein ensimmäisen sovitusproton, johon käytin ihan perus vanhaa lakanaa. Asiakkaallani on mm. notkoselkä, joten peruskaavan sovittaminen oli ehdotonta.


Ensimmäinen sovitus meni hyvin ja kaava tuntui todella toimivalta. Takapallaleella lapaluiden kohdalla oli liikaa väljyyttä, joten tein kaavaan aukileikkauksen ja yksinkertaisesti siirsin yläosaa alaosan päälle; tuloksena ylimääräinen väljyys poissa. Rinnanympärykseen tuli lisäystä muutama sentti, samoin vyötärölle. Kainalonkohtaa piti laskea n. 1 cm alemmas.

Tässä kohtaa peruskaavaan on tehty tarvittavat muutoksen 1. sovituksen jälkeen.

Tadaa! Peruskaava on nyt valmis muuntautumaan korsetiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti