tiistai 9. marraskuuta 2010

Kokki kolmonen strikes back

Olen puuhaillut ruuan parissa (ylläripylläri) viime aikoina enemmän ja vähemmän enemmän. Tänään kokeilin teemalta nappaamaani napolilaista munakoiso-tomaatti-mozzarella-paistosta. Siis.. tätä pitää kokeilla itse, että ymmärtää kuinka ihanasta herkusta on kyse. Taivaallista, paremmin en osaa sitä kuvailla. Tässä siis resepti:

Napolilainen munakoiso-tomaattipaistos

n. 1 kg tomaatteja
2 kpl munakoisoja
2 kpl mozzarellapalloja
1 ruukku tuoretta basilikaa
parmesaaniraastetta
n. 5 valkosipulinkynttä


Kuori ja leikkaa munakoisot pitkittäissuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Paista oliiviöljyssä molemmilta puolilta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kalttaa tomaatit (eli: keitä tomaatteja kiehuvassa vedessä, kunnes kuori irtoaa, jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori) ja pilko. Paista pilkottuja valkosipuleita öljyssä ja lisää tomaatit. Lisää tarvittaessa vettä ja keitä kunnes tomaatit ovat soseutuneet. Annostele munakoisoja, tomaattikastiketta, mozzarellaa, parmesaania ja basilikaa vuoron perään uunivuokaan ja paista uunissa n. 20-30 min

Lisänä tarjosin aikaisemmin mainitsemaani pesto-parmesaanikanaa.

Ihanaa yksinkertaista ja tuoretta ruokaa, kokeilkaa!


Lisäksi minun on jo pitkään ollut tarkoitus laittaa yhden lempiruokani ohje, eli kyseessä on seljanka. Tämä versio on jauhelihasta, mutta periaatteessa voi käyttää mitä tahansa lihaa, nakkeja yms. mitä useampi laatu, sen parempi.

Jauhelihaseljanka

400 g naudan paistijauhelihaa
n. 4-5 perunaa
n. 2 porkkanaa
pala kaalia
n. 2 sipulia
n. 2 suolakurkkua (kokonainen)
purkki tomaattimurskaa
120g tomaattipyreetä
oliiveja
kahden sitruunan mehu
n. 1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
pari laakerinlehteä
pippuria
(kapriksia)

smetanaa


Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää kattilaan ne ja vesi. Lisää liemikuutiot. Laita kiehumaan. Paista jauheliha ja sipuli. Lisää suokaloitu kaali veteen. Lisää tomaattimurska ja -pyree, jauheliha, laakerinlehti, pilkottu suolakurkku ja oliivit. Purista sitruunamehu keittoon. Lisää loput mausteet. Keitä, kunnes kaikki ainesosat ovat kypsiä. Tarjoile smetanan kanssa.

Keitto on suolainen ja voimakasmakuinen. Täydellinen kylmälle pakkaspäivälle:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti